Krkonoše – Cseh Óriáshegység

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Krkonoše – Cseh Óriáshegység utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Az Óriáshegység vonulata Csehország északi, valamint  Lengyelország délnyugati részén helyezkedik el. A hegylánc a Szuditák középső vonulatában található és északnyugati-délkeleti irányban húzódik. Az Óriás-hegység a Szuditák legmagasabb ága.

Itt található Csehország legmagasabb pontja – Sněžka(1602 m) csúccsal és itt található a Labe forrása is. A legértékesebb kincse a tundra az északi hegyen. Ezenkívül rengeteg emlékmű, építészeti remekmű, történelmi város, mint Vrchlabí, Trutnov, Jilemnice, Hostinné, Kowary is a térség nevezetességei közé tartozik.

A hegyvonulat a Krkonoše Nemzeti Parkhoz tartozik ((Krkonosky národny park, KRNAP), amit 1963-ban hoztak létre, Csehszlovákia második nemzeti parkjaként, így ma Csehország legrégebbi nemzeti parkja. Területe 370 km2.


Program:
  1. NAP: HRADEC KRÁLOVÉ, SPINDLERUV MLYN

Indulás a kora reggeli órákban a választott felszállási helyről. Pozsony és Brünn érintésével jutunk el Hradec Králové (magyarul: Királyvárad) városába. Királyvárad hagyományosan a a cseh királynék városa, az Elba és az Orlice folyók partján fekszik. A XVIII. században erődvárossá alakították. Mellette zajlott le 1866-ban a königgrätzi csata. Ma főterének stílus kavalkádja, szecessziós vízerőműve, a folyami gőzhajózás és a Klenot sörfőzde miatt lehet érdekes célpont. Városnéző sétánk és a szabadidő után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, Špindlerův Mlýn településre. Ez a hely a leghíresebb cseh hegyvidéki üdülőhely, ami 1555 m magasan található. Az üdülővárosban számos kiváló étterem, bár és látványosság várja a látogatókat. Télen a sielők kedvenc helye, nyáron pedig a rengeteg természeti szépség várja a kirándulókat. Szállásunk az Óriáshegység legszebb településén található, így élvezhetjük a táj szépségét, a kitűnő levegőt. Vacsora után tehetünk egy kellemes sétát az üdülővárásban.

2.NAP: JABLONEC NAD NISOU, FRYDLANT, LIBEREC

Reggeli után Jablonec nad Nisou településre indulunk. Az üveg és a bizsu ékszerek gyártásáról híres várost a Jizera-hegységben találjuk, a Nisa folyó által kialakított völgy közepén. A zöld övezetekkel tarkított város a 19. században élte át a legnagyobb építészeti változtatásokat, így a helyi épületek főleg a szecesszió, a funkcionalizmus és az újreneszánsz stílusok jegyeit hordozzák, amelyet legjobban talán a három térből álló vároközpont tükröz.

Érkezésünk után először egy ékszermanufaktúrát látogatunk meg, majd megnézzük a város nevezetességeit is, lehetőségünk lesz megtekinteni az Üveg és Bizsumúzeum kiállítását. Ezután, a szabadprogram alatt megkóstolhatjuk a cseh konyha specialitásait és egy jó korsó sört.

A szabadprogram után indulunk tovább Frýdlant településre.

A Frýdlanti kastély egy 13. századi vár és egy reneszánsz kastély összeépítéséből keletkezett. A

gyönyörű építészeti alkotáson kívül porcelán, üveg eszközök és bútorok gyűjteményét csodálhatjuk meg.

A várlátogatás után utunkat Liberec felé folytatjuk. A történelmi kisvárost már a 13. században is jegyezték. Rövid séta alatt megtekintjük a reneszánsz Főteret az árkádos házakkal, majd elfogyaszthatunk egy korsó cseh sört valamelyik hangulatos sörözőben.

Szabadidő után buszra szállunk és visszautazunk szálláshelyünkre, ahol már a vacsora várja a csoportot. 

3.NAP: PEC POD SNEZKOU, JANSKÉ LAZNE, VRCHLAVI

Reggeli után buszunkkal Csehország legmagasabb hegycsúcsa felé vesszük az irányt. Mintegy háromnegyed órás út után megérkezünk a drótkötélpályás felvonó (lanovka) állomásához, Pec pod Sněžkou nevű üdülőközpontba. Innét kabinos lanovkával feljuthatunk az Óriáshegység tetejére, a Sněžkára, ami 1603 m magas, és a cseh – lengyel határon van. Körülnézve megcsodálhatjuk az  egész Szudéta-vidéket.  A hegy tetején napjainkban meteorológiai állomás, a Lőrinc-kápolna, drótkötélpálya-állomás és egy postahivatal található. A csúcs nevének jelentése Havas-csúcs, vagy Havas-hát. Miután leereszkedtünk a csúcsról tovább utazunk Janské Lázně fürdővárosba. A városka nem csak gyógyvizéről híres, hanem itt található az Óriáshegység legszebb lombkoronasétánya. A séta és pihenő után tovább utazunk Vrchlaví városba. A város legnagyobb gyárának történelme több, mint száz évvel ezelőttre nyúlik vissza, lovaskocsikat gyártottak már a 17. század közepétől. A kocsik gyártása a 19. század végén befejeződött, de a gyár nem szűnt meg, hanem autóalkatrészeket kezdtek készíteni. 1946-tól a Skoda Autógyár egyik üzeme. A várost mégsem autógyára tette ismertté, hanem az, hogy Csehországban ezt a települést számítják az Óriáshegység kapujának. A városban egy 15. századi reneszánsz kastély is található, ami ma az önkormányzat épülete. Ennek ellenére az épület aulája látogatható. Teszünk egy rövid sétát a kastély parkjában, majd szabadidő alatt lehetősége lesz mindenkinek egy rövid vásárlásra.

Szabadidő után indulunk vissza  Špindlerův Mlýn-be. Útközben megállunk a város határán lévő víztározónál.

4.NAP: ZD'ÁR NAD SAZAVOU, HAZAUTAZÁS

Reggeli után hazafelé vesszük utunkat. Elhagyjuk az Óriáshegység területét. Első állomásunk  Žďár nad Sázavou városban lesz, ahol az UNESCO világörökség listájára felkerült Nepomuki Szent János templomot és zarándokhelyet látogatjuk meg. A templom a város szélén lévő Zöldhegyen található, gyönyörű környezetben. A lelki feltöltődés után folytatjuk utunkat Dél-Csehország központjába, Brno-ba. Közös sétát teszünk a történelmi városközpontban, azután lehetőség lesz arra, hogy mindenki elfogyasszon egy finom cseh ebédet egy korsó sörrel. Ebéd után indulunk hazafelé. Érkezés a késő esti órákban.


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Krkonoše – Cseh Óriáshegység

Krkonoše – Cseh Óriáshegység

Csehország, Szudéták

Útazonosító: 176745

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Krkonoše – Cseh Óriáshegység

Krkonoše – Cseh Óriáshegység

Csehország, Szudéták

Útazonosító: 176745

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!